Welkom op onze site!

Wij zijn vijf grote jongens, samen een halve ton!

Gestart in 2012 na het volgen van een cursus bierbrouwen bij amateur bierbrouwersvereniging De Roerstok. We hadden al snel het virus van bierbrouwen te pakken want naast lekker bier drinken vinden we het ook een uitdaging om lekker bier te brouwen. We begonnen met een kleine set, gasbrander en pannen. Van platenkoelers tot kaas filterdoeken, we hebben het allemaal gebruikt om bier te brouwen. Het ene attribuut wat succesvoller dan het andere, maar door veel te brouwen zijn we daar vanzelf achter gekomen.

Een top tien klassering tijdens het ONK (Open Nederlandse Kampioenschappen) amateur bierbrouwen van 2015 gaf ons de bevestiging dat we op de goede weg waren. Zoveel jaren later weten we veel meer over het brouwproces en wat er allemaal bij komt kijken. Inmiddels hebben een vaste set om recepten te ontwikkelen en te verfijnen. Dat leverde twee beproefde recepten op waarmee we in 2019 besloten de markt op te gaan. De Mannenpils was een stevig gehopte Imperial Pilsner van 7% en later dat jaar volgde de Frisse Jongen. Een witbier van 5,2% waarmee je de warme zomer wel door kon komen. De positieve reacties gaven ons veel waardering en energie, nogmaals dank daarvoor!

Inmiddels zijn we aangekomen in de volgende fase van onze hobby. Het opstellen van een brouwkalender, nog meer recepten ontwikkelen en jaarlijks een vast aantal bieren op de markt brengen door structureel grote batches te brouwen. Ben jij fan van De Halve Ton en wil je ons volgen tijdens deze nieuwe fase? Dan kan dat via onze kanalen op Facebook, Instagram en Untappd. We houden je dan op de hoogte van onze brouwactiveiten en de releases in 2020.

Cheers!

Brouwerij De Halve Ton

You may also like...

Reacties gesloten.