Ontwikkeling fris zomerbier

Een groter contrast met de huidige weersomstandigheden kan er bijna niet zijn maar we zijn als Brouwerij De Halve Ton bezig met het ontwikkelen van een fris zomerbier. We hebben al eens een lekker zomers bier op de markt gebracht in de vorm van de Frisse Jongen en willen naast deze topper nog een ander beproefd recept toevoegen.

Wat ons betreft moet het een licht bier zijn wat abv betreft wat soepel en makkelijk wegdrinkt. Hierdoor kun je langer genieten van meerdere biertjes op de lange zomeravonden. Als het ware meer een dorstlesser met smaak in plaats van dikke TIPA’s. Tegenwoordig staan bieren in het teken van complexiteit. Triple dryhopped, pecan, cake, lactose, nitro, tonka, barrels, noem maar op. De namen van de bieren worden als maar langer en er worden steeds meer complexe smaken aan toegevoegd. Natuurlijk zijn we daar als Brouwerij De Halve Ton ook complexe bieren zoals onze Double IPA Citra, maar er moeten ook bieren zijn die je rechttoe, rechtaan drinkt. Fris, klein hopje, laag abv en doorknallen maar.

Vandaar dat we voor de ontwikkeling van dit zomerbier een vrij simpele basis gaan gebruiken als het gaat om mouten en hoppen. We brouwen en vergisten het bier met onze ‘kleinbrouw’ apparatuur. Een ideale manier om recepten uit te proberen en uiteindelijk te perfectioneren voordat we een grotere batch gaan brouwen. Het afkoelen van de wort was met de huidige temperatuur geen enkel probleem. Het bier zit inmiddels in de kleine rvs verginstingstank en nu is het afwachten.

You may also like...

Reacties gesloten.