De Mannenpils

Het was een heugelijke dag voor ons als Brouwerij De Halve Ton, want we begonnen aan ons eerste bier wat de markt op zou gaan, de Mannenpils. Een stevig gehopte dubbele pilsner van 7% met dryhop van Amarillo en Cascade hop. Een bier wat we al vele keren met onze kleine thuisinstallatie hadden gebrouwen en nu dus eindelijk in het ‘groot’.

Zelf kunnen we 60, 30 en 10 liter batches maken maar als je een bier commercieel wil aanbieden dan komt daar veel meer bij kijken. Daarvoor zijn we op zoek gegaan naar een brouwerij waar we de installatie van konden gebruiken om de Mannenpils te brouwen. Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij Stadsbrouwerij Tilburg gevestigd aan de Noordhoekring met als Eigenaar René Stenvert. Daar staat een brouwinstallatie waar we ongeveer 150 liter van de Mannenpils konden brouwen. Na overleg de receptbespreking en het plannen van een brouwdag was het moment eindelijk daar, we konden gaan brouwen. Voor alle leden van Brouwerij De Halve Ton toch wel moment waar we lang naar uit hadden gekeken.

De hoeveelheden water, mout, hop en gist stonden natuurlijk in geen verhouding met wat we gewend waren met onze thuisbrouw installatie. Uiteindelijk verliep de brouwdag erg soepel en waren we tevreden over het verloop van de dag. Het bier zat in de vergistingstank en omdat het een ondergistend bier is moest de tank flink worden gekoeld. Na enkele weken volgde er een dryhop en uiteindelijk het bottelen van de Mannenpils. Een vrij intensief klusje omdat het bier flesje voor flesje moet worden afgevuld.

Na enkele dagen was het bier drinkbaar en gingen we het bier leveren aan Biercafé Kandinsky, Burgemeester Jansen, Bierbrigadier Tilburg, Bar Leonardo en Eetwinkel Verzot. Nogmaals dank hiervoor!! De verkoop van de Mannenpils ging boven verwachting en de reacties op Untappd en andere social media waren goed. Wij als De Halve Ton brouwen bier dat we zelf lekker vinden en dan is het super tof wanneer andere bierliefhebbers ons bier ook lekker vinden.

De Mannenpils was een succes en met de ervaringen die we op hebben gedaan konden we aan de slag voor ons volgende bier!

You may also like...

Reacties gesloten.