Voor Mekaar

Voor Mekaar is een grote collab van alle brouwerijen binnen de Gemeente Tilburg en is gebrouwen voor een goed doel. Voor de corona uitbraak telde de gemeente Tilburg officieel 13 brouwerijen. Daardoor ontstond het idee om een grote collab te maken met alle Tilburgse brouwers, met als inzet een goed doel. Maar vanwege de vreemde tijden die volgde lukte het maar niet om gezien de regelgeving met elkaar af te spreken. Er stopte zelfs twee brouwerijen vanwege de coronacrisis, maar dat heeft de overige elf brouwers er niet van weerhouden om alsnog de collab uit te voeren. Het resultaat is een Tilburgse Ale, genaamd Voor Mekaar.

De brouwers van Voor Mekaar

De Tilburgse collab is gemaakt door Bierbrouwerij Koningshoeven, Brouwerij de Blauwe IJsbeer, Brouwerij de Man, Brouwerij ‘t Mag, Gebroeders Hop, Kraftbier, LOC Brewery, Stradsbrouwerij 013, Stadsbrouwerij Tilburg, Torens Tilburg en door ons natuurlijk, Brouwerij de halve ton. Samen hebben we de koppen bij elkaar gestoken om eerst tot een type bier te komen en volgens te beslissen over de ingrediënten van het bier.

Tilburgse Ale

Uiteindelijk is er voor gekozen om een Ale te maken. Dat klinkt heel saai en doet je waarschijnlijk denken aan de bieren afkomstig uit de pomp van een Engelse pub, maar dat is niet zo. Tegenwoordig kan je met hele mooie en pure ingrediënten tot een bijvoorbeeld al een Ale komen die niet dood is, maar wel koolzuur op zit. Daarnaast hoeft de smaak niet vlak en bitter te zijn, maar proberen we juist een wat droger bier te maken met een klein zoetje in de nasmaak. Voor Mekaar is uiteindelijk zo’n bier geworden, niet een standaard Ale maar een Tilburgse Ale!

Voor Mekaar

Stichting Poels

De opbrengsten van dit bier geven te terug aan een belangrijke stichting in Tilburg en omstreken, namelijk Stichting Poels. Gerrit Poels heeft zijn leven in het teken gesteld van hulp op microniveau, maar eigenlijk is de boodschap veel breder. Help elkaar. Hij brengt al decennialang ‘s nachts brood langs bij zij die het niet al te breed hebben. Door dit bier te drinken steun jij dus direct Stichting Poels.

Verkrijgbaarheid Voor Mekaar

Je kunt deze bijzonder collab bij onze vaste afnemers vinden zoals Biercafé Kandinsky, Bierbrigadier Tilburg en Eetwinkel Verzot. Maar dat zijn niet de enige plekken, tal van bierwinkels en kroegen zullen dit bijzondere Tilburgse bier beschikbaar hebben. Neem Café Troubadour en Café Berlijn, maar ook buiten Tilburg want Beer Dudes in Waalwijk heeft het bier in zijn assortiment opgenomen. Waarvoor allen dank!

You may also like...

Reacties gesloten.