Double IPA Citra nieuwe batch in de maak!

Het heeft even geduurd maar uiteindelijk is er toch een nieuwe batch van de Double IPA Citra in de maak nadat we besloten dat de vorige batch niet aan onze kwaliteitseisen voldeed. Na onderzoek van een onafhankelijk laboratorium bleek dat er een diastaticus gist in ons bier zat, en dat hoorde er niet in thuis. Een diastaticus gist is een gistsoort wat veel voorkomt in saisons. Het kenmerk van deze gistsoort is dat het goed door vergist waardoor het alle suikers in het bier omzet naar alcohol. Daardoor heb je vaak een droog bier als het gaat om saisons. Maar zoiets hoort dus niet in een double IPA thuis en wij kunnen andere (hobby)brouwers dan ook afraden om hiermee te experimenteren, want het is geen geslaagde combinatie.

Hoe dit heeft kunnen gebeuren is niet helemaal duidelijk maar dat het tijdens het brouwproces is ontstaan mag vast staan. Dat is het nadeel dat wij als De Halve Ton nog als huurbrouwers op de markt actief zijn. Dan ben je afhankelijk van de staat waarin je als huurbrouwers de brouwinstallatie van de verhuurder treft. Gelukkig stak de verhuurder de hand in eigen boezem en konden we een nieuwe batch van onze Double IPA Citra brouwen.

De nieuwe batch zit in de vergistingstank en wacht na een stevige dryhop ons definitieve goedkeuring om het product op de markt te brengen. We hebben in de tussentijd nog eens thuisbrouw batch gemaakt van de Double IPA Citra en hij blijft ontzettend lekker. Hopelijk zien we over enkele weken hetzelfde resultaat bij de commerciële batch! Naast de Double IPA Citra hebben we een aantal andere test brouwsels gemaakt. Benieuwd welke dat waren? Volg ons op onze social media kanalen om volledig op de hoogte te blijven.  

You may also like...

Reacties gesloten.