Receptontwikkeling stouts

Door de ontstane situatie van de eerste Double IPA Citra batch is de brouwplanning die we hadden opgesteld als De Halve Ton compleet in de war gegooid. Natuurlijk speelde COVID-19 ook een rol daarin maar als we op schema zouden zitten dan hadden we nu een heerlijk romige koffie porter op de markt gebracht. Dit als tegenhanger van de op dit moment in overvloed beschikbare, en veel te zoete, bockbieren. Maar het heeft dus niet zo mogen zijn en we hebben van de mogelijkheid gebruik gemaakt om te experimenteren met een aantal stouts.

We hebben al twee keer met de thuisbrouw installatie een stout gemaakt en deze hebben we nu als basis gebruikt om daar twee varianten op te maken. Eigenlijk maken we drie varianten want een gedeelte van de batch zal worden opgesplitst in een vanille en een vanillie+bourbon variant. De derde variant heeft tijdens het koken van het wort al een smaaktoevoeging ondergaan en dat was met pindakaas. Alles zit in vergistingsvaten en zal daar nog een tijdje in moeten zitten, maar we zijn erg benieuwd hoe dit uit gaat pakken.

Wil jij op de hoogte blijven van dit proces en van alle andere activiteiten van de Brouwerij De Halve Ton? Volg ons dan op onze social media kanalen!

You may also like...

Reacties gesloten.